Ik (de persoon achter In-FASE) heb nu de laatste 18 jaar, met veel plezier het werk als field service engineer (elektronica) gedaan. Bij mijn twee voormalige werkgevers, heb ik veel meegemaakt en vooral veel levens-, reis-,  werkervaring en connecties opgedaan. Ik denk dat ik met recht kan zeggen dat ik inmiddels de titel senior engineer bezit.

Omdat ik de regie, over de kwaliteit en kwantiteit van het werk, in eigen hand wilde nemen, heb ik begin oktober 2018 In-FASE opgericht.

Mijn naam is Rens Peeters, geboren in 1976 in het Afrikaanse Ghana. Ik heb mijn basisschool deels volbracht in Bergen op Zoom en deels in Veldhoven. Als kind, zonder technische kennis, haalde ik alles uit elkaar omdat ik graag wilde weten hoe dingen werkte. En was ik naast vliegtuigen ook geïnteresseerd in techniek. Daarom heb ik waarschijnlijk gekozen om naar de lager technische school te gaan, in de richting elektrotechniek. Daar ben ik me dan ook gaan interesseren voor het studeren. En daarmee ging het leren me ook steeds makkelijker af. Na 4 jaar LTS ging ik door met de middelbaar technische school. Ook hier weer in de richting elektrotechniek, specialisatie; energietechniek. Omdat ook de 4 jaar MTS me makkelijk afging, werd mij aangeraden om door te gaan met een HBO opleiding. Hier moest ik wel even over nadenken, omdat ik liever ook praktisch bezig was. Echter wilde ik toen ook piloot worden, bv. bij de luchtmacht. Hiervoor was een hogere opleiding nodig. Dit en het blijvend aandringen van leraren, waren de rede dat ik koos om mijn (elektro)technische leercurve voort te zetten op de Fonty’s hoge school in Eindhoven. Een hoger beroepsopleiding in de richting elektronica, met de (toen nog nieuwe) afstudeer richting Mechatronica. Dit was omdat ik dan van de MTS kwam mogelijk in 3,5 jaar.

Eindgoed al goed werd ik dan (nog) geen piloot, en stond ik voor de keuze welke carrière weg ik ging volgen. Met mijn avontuurlijke, reislustige, zelfstandige en praktische insteek vond ik eigenlijk direct mijn roeping als service engineer elektronica bij Bosch Rexroth B.V. En mocht ik me per toeval gaan specialiseren met het inbedrijfstellen en inregelen van bewegingssystemen voor vliegsimulatoren (en andere simulators). Met mijn passie voor vliegen was dat een mogelijkheid die ik met interesse aannam. Toen dat nog steeds leuk was, maar minder een uitdaging, verschoof het werk meer richting de systemen in de Marine en Offshore. Active Heave compensators, Jack-up systemen, Offshore kranen en lieren, div. systemen voor en op baggerschepen, bevoorradingsschepen voor de Marine, schepenliften etc, etc te veel om hier op te noemen. De nadruk lag op de Software,  regel- en besturingstechnische kant van het systeem. Vaak ging het om hydraulische systemen die aangestuurd/ geregeld moeten worden. Maar elektrische aandrijvingen waren zeker geen uitzondering.

Na 17 jaar maakte ik even een uitstap richting de medische techniek. Bij Philips Medical Systems. Omdat ik daar het reizen en vooral de zelfstandigheid ben gaan missen, heb ik nu besloten om eigen baas te worden en weer te gaan doen wat ik altijd met plezier gedaan heb.

Voor verdere details verwijs ik naar mijn LinkedIn pagina.

Naast mijn werk is vliegen nog steeds mijn passie! En ben ik inmiddels toch piloot en in bezit van mijn delta-vliegbrevet. Omdat te doen maak ik vele reizen richting bijvoorbeeld de Alpen of andere bergachtige gebieden. Maar ook in Nederland en tegenwoordig ook in wedstrijdverband vlieg ik steeds hoger en verder. Het einde van die leercurve is nog lang niet in zicht.

Deltavliegen boven Nederland